Monday, November 22, 2010

PERLU KE AKU HALALKAN...?


Salam...
huh.. tetibe aku teringat satu kes penipuan berniaga ni...arghhh...geramnyer aku.. korang nak dengar x, aku membebel kat cni..hikhik..kan dah terkasar bahasa.. sebenarnye benda ni jadik dah lame dah..tapi, sebab irma masa2 baru dapat tau yg irma preggy..so, irma diam2kan diri ajer..malas nak bising2..tapi, skunk, biler benda2 diingatkan kembali..SAKITNYER RT SAYA.... orgni mmg regular customer saye..xdelar regular sangat pon..eii...YA ALLAH ..geramnyer aku... korang nak tau..ye order barang ape tau, QUILT CARPET (big size + med size + small size ).. total amount dlm 300++.disebabkan irma percaya kat dia, n ari nak raye pon dahnak tibe, irma pon pos kan lar dulu barang2 dia.. (BODOH PLAK RASENYER DIRINI.)..mmg clap besar lar....2 pon, irma da bagi disc n leh bayar 2x.. kire irma ni xdelar berkira sgt.. tapi, 2lar kan..bile kiter dah wat baik ngn org ni..macam2 jadik..leh lak ye tikam kiter dari belakang kan..so, setiap kali gaji, irma mesti remind dia..tapi, xpenah nak reply msg..irma malas nak call..japgi, ade gak naik hangin satu badan..so, kengkawan..APA PENDAPAT KENGKAWAN SEBISNESS SEKALIAN..? APE YG KORANG AKAN WAT BILER TERKENA CAMNI..? ADEKAH ORG INI, PERNAH MENJADI CUSTOMER ANDA JUGA...? FIKIR2KAN...if korang nak kongsi pengalaman pon, leh gak...supaya, org yg berbisness cam kite ni xmudah ditipu lagi...

7 comments:

  1. setakat ni ya tak pernah terkena lagi kes di atas.....

    sebab memang tak kan pos barang selagi duit dorang tak terima.....

    walaupun ya pernah gak terkena cara lain....

    adik ya duk scotland,so dia suh jual Fridge magnet dr sana,so kitaorang amik order dulu,...janji dorang bayar lepas barang sampai....sekali nyer separuh je yg bayar,yg separuh buat bodoh n Memang BODOH n sakit gak hati...dah la order tak mintak duit doraang pun.....

    nasibla magnet yg balance tu masih ramai lagi yg beli.....

    eloknyer mintak je duit kt org tu balik...banyak tu....hak awak...awak kena mintak balik tau.....jgn diamkan....

    memang tak tahu malau la orang tu....dah beli tak reti nak bayar lak....teruk sunggguhhhh.....gerammmm tau......kita niaga ni jujur,cari rezeki...ingat saja suka2 ke....

    ReplyDelete
  2. salam...kesian irma yer...dah nak buat camna...ada orang suka makan/guna hasil benda yg tak halal ni...ada yg dah jadi tabiat...mcm mencuri gak...dia seronok dapat benda free...pastu jadi ketagih nak menda2 free ja selalu...semua org yg niaga online ni kena hati2 la ngan penjenayah siber camni...sabar je irma...jaga baby tu baik2...

    ReplyDelete
  3. mintak jgn tak mintak...
    kalau mahu halal..make sure hati tuh ettap
    jangan belakang hari sakit hati bila terkenang

    apa2 pun...mintak balik dekat dia...duit kamu tuh...
    mane boleh tak bayar..lain lah irma ckp irma bagi hadiah kat dia...

    ReplyDelete
  4. salam irma...

    saper empunya diri tuh...leh share kot2 jadi customer orang lain sama...

    ReplyDelete
  5. huhu..irma rase ye dah bnyak beli brg ngn org.. ye selalu cte ye bli kat kak anim..tapi, k.anim xpnah kena kot..

    ReplyDelete
  6. moralnya...kena buat pertimbangan wajar, org kata manis jgn terus ditelan, pahit jgn terus dibuang, walaupun sakit hati tp tpaksalah terima hakikat tak semua org yg kita percaya boleh dipercayai... mahal harga pengajaran ini kan (semahal harga yg tak dibayar tu), so next time kena hati2lah yea...

    ReplyDelete
  7. Salam..kan ade alamat rumahnye..pegila serbu..bwk suami sekali..biar die takut sikit..sian irma.. :(

    ReplyDelete